Reisadviezen

Onze vakantiewoning bevindt zich in Zuid-Italië, op ongeveer 250 km ten zuiden van Napels. Vanuit Nederland (gerekend vanaf Utrecht), is de afstand ca. 2.000 km.

Met de auto

U kunt met de auto naar uw vakantiewoning en op de heen- of terugreis naar het Lago Maggiore, Milaan, Bologna, Florence, Arezzo, Siena, Rome, Napels of Pompeii. De route door Zwitserland kan door de St. Gotthardtunnel (16,4 km). De route via Oostenrijk is 100 km langer, maar heeft geen lange tunnels. Voor beide landen heeft u Autobahnvignetten nodig, die u bij de ANWB (www.anwb.nl/webwinkel/reisdocumenten-en-vignetten/autobahnvignet-oostenrijk–zwitserland,/informatie.html) of aan de grens kunt kopen.

Met de (auto)trein

U kunt uw auto op de trein zetten en uitgerust in Italië aankomen (www.autoslaaptrein.nl). Als u ervoor kiest om de auto thuis te laten, kunt u met de trein naar Zuid-Italië naar het plaatsje Sapri (op 20 km. van de vakantiewoning). Dan zou u ter plaatse een auto kunnen huren, want het is bijna niet mogelijk er zonder auto te verblijven.

Vliegen

Met het vliegtuig is natuurlijk ook een heel goede optie. Hieronder worden een paar mogelijkheden genoemd.

  • Transavia (www.transavia.com): vliegt dagelijks vanaf Amsterdam naar Napels.
  • Ryanair (www.ryanair.com/nl):  voor de voordeliger vluchten. Met Ryanair vliegt u bijvoorbeeld vanaf Eindhoven of Weeze (vlak bij Düsseldorf) naar Rome, Lamezia Terme of Bari.

Autohuur

Onze ervaring met Hertz is goed. Op alle genoemde vliegvelden is Hertz te vinden en indien u lid bent van de ANWB, krijgt u ook nog korting op de huurprijs van de auto, maar het is altijd verstandig diverse internetsites betreffende autoverhuur, met elkaar te vergelijken.

Vragen? Wij adviseren (persoonlijk of via e-mail) u graag over de reismogelijkheden, reistijden etc.

Landkaarten


© 2015 casasetteventi.nl